i väntan på


Det irriterar och kliar i halsen och gommen. Just att det börjar irritera i gommen är ett rätt säkert tecken på att jag kommer bli förkyld.

Jag kanske är mesig men så fort jag känner nåt i halsen avstår jag konditionsträning.

Varför är det så att man saknar sin träning som mest när man inte kan utföra den? Varför tar inte det här problemfyllda träningsåret slut snart? Nu har jag kanske fått en helt regelrätt förkylning men det är så trist att behöva göra uppehåll hela tiden och inte få någon kontinuitet

Eftersom jag inte ska träna idag får jag passa på att göra nåt annat kul   =/summering 38


Vecka 38 blev en hyfsad träningsvecka. Total träningstid -  776 min

Vill verkligen springa fler löppass men jag vill samtidigt inte riskera något med benhinnorna utan mer fokusera på alternativ träning och rehab under hösten. Efter nyår då ska jag försöka följa Szalkais träningsprogram för maraton och en sluttid på 3.30


Cykel
Tid: 392 min
Sträcka: 115.34 km


Stretch
Tid: 105 min


Balansbräda
Tid: 15 min


Styrka
Tid: 60 min


Löpning
Tid: 134 min
Sträcka: 26.8 km


Löpskolning
Tid: 30 min


Spinning
Tid: 45 min
tvmatcher


Vilken fin tv-vecka det är för oss sportintresserade!

Idag är det Champions League fotboll men även Stockholmsderby i hockey. Som ni vet är jag Djurgårdare

På onsdag fortsätter Champions League fotbollen då Inter möter Werder Bremen.
Torsdagen bjuder på en på förhand bra tillställning mellan Manchester City och Juventus.

Fredagen är mycket avslagen men vad gör det när det på lördagen bjuds på matcher mellan bl.a. Parma-Milan och Tottenham-Aston Villa.

Veckan avslutas med Napoli-Roma, Djurgården-AIK och Inter-Juventus. Helt fantastiskt att dessa matcher inte krockar med varandra. Soffan är bokad :)

Kanske är tur att jag känner mig lite krasslig i halsen, för hur ska jag annars hinna med och träna :)


möte med en löparkändis


Efter loppet på Stockholm halvmaraton var jag full av energi och adrenalin. Kände att jag behövde prata av mig om loppet och få utlopp för mina känslor. Tyvärr hade jag ingen som mötte upp mig efter målgången . . .

Helt plötsligt får jag syn på en man i övre medelåldern med ett Majorna linne på sig. Perfekt tänkte jag, en göteborgare. Vi pratade lite om loppet och jag undrade vad han hade gjort för tid.
Det visade sig att han sprang in på 1.33.42 och jag på 1.30.28. Men som mannen sa "tänk då på att jag är 63 år"

Häftigt och imponerande tänkte jag!

För ett par dagar sedan fick jag senaste numret av Runners World. Där finns en artikel om Björn Sunesson som gjort en massa imponerande bedrifter inom löpningen. Han har bl.a. sprungit mellan Chicago - New Orleans, 510 mil tvärs över USA (fakta hämtat från Björn Sunessons blogg). Det är en fascinerande läsning om hur mycket vi kan utsätta vår kropp för.
Efter jag läst artikeln om Björn är jag visserligen imponerad av tiden på halvmaran för en 63 åring. Fast å andra sidan har han åtskilliga mil i sin kropp den mannen . . .

Fascinerande som sagt men löpning av den sorten lockar inte mig det minsta. Inte just nu i alla fall. Vem vet vad framtiden bär med sig?

Dagens träning: vilodag men måste ändå stretcha

Stretch: 25 min
vardagslunk

Har inte haft ork eller lust att skriva på bloggen de senaste dagarna. Det känns som det inte händer så mycket att berätta om. Känns verkligen som hösten och vardagen har slagit till med full kraft!

I fredags hade min fru inventering på sitt jobb. Trist att åka till Liseberg själv för att se Augustifamiljen. Som tur var träffade jag G så jag fick lite sällskap. Augustifamiljen med gäster var lika bra som vanligt. Min favorit Teodor Jensen var där tillsammans med Tityo. De har bildat gruppen Keep Company. Känns som en märklig duett Jensen körde även ett par låtar solo vilket jag tackar för. Övriga gäster var Britta Persson och First Aid Kit. De sistnämnda har jag bara hört talas gott om och nu fick jag för första gången lyssna på deras musik. Herregud, tjejerna var inte gamla och de verkade så blyga på scenen men de var bra.

Efter att min fru jobbat klart på lördagen tog vi en fika på museet i närheten där vi bor. Helt underbart att ha ett mysigt café bara ett par hundra meter från där vi bor. Vi pratade om att det var längesen vi åt ute. Bestämde oss för Vino Tapas Vino Tapas. Det bjöds på god mat. Kanske inget superfantastiskt men vi var ändå mycket nöjda med besöket.


                                                                 Bilder: www.vinotapas.seÄven igår blev det en fika på museet. Skönt att ha en fru som försörjer mig. Det är först idag som jag har fått lön

Naturligtvis har det även blivit lite träning.

Lördagens träning

Löpning

Sträcka: 7 km
Tid: 30 min
Tempo:

Löpskolning: 3X 30 m (baklängeslöpning, stavgång, spänsthopp) 3x 20 m hälgång

Balansbräda: 15 min Stretch: 15 min

Söndagens träning

Cykel: 31 km

Stretch: 15 min


packa ur, packa ner

Gjorde ett misstag idag vilket innebar att studenter fick åka runt halva stan för att komma till rätt seminarium. Beklagligt, men sånt som händer ibland.
Det trista är att jag får mejl som är rätt hårda i tonen. Detta har även en föreläsare upplevt så det är inte bara jag som är känslig av mig. Misstag händer ibland helt enkelt

Träningspasset med H blev inställt. Så jag bytte från Friskis i Johanneberg till Friskis i Mölndal. De har nya och fräscha lokaler och dessutom inte så mycket folk.
Körde ett bas spinningpass. Vet inte om dessa pass ger mig så mycket konditionsmässigt eftersom jag inte kommer upp i puls. Kanske ska öka motståndet ännu mer eller så blir det medelpass framöver.

Efter träningen packar jag ur en träningsväska för att sedan packa en ny inför morgondagens löpning i Skatås :) Ibland känns det som jobbet är i vägen för träningen som jag vill genomföra. Borde ha satsat tidigare och blivit nåt i en idrott så man kunde utöva sin hobby som arbete också.

Friskis i Mölndal sökte personal till bl.a. receptionen. Funderar på om jag ska gå på informationsmötet.
Vad tror ni om detta?


Dagens träning:
spinning och stretch

Spinning: bas 45 min

Stretch: 25 minuter

nu jävlar


Efter halvmaran i Stockholm har jag tagit det rätt lugnt på träningsfronten. Men nu jävlar vill jag tillbaka till disciplinen och formen igen.

Tisdagar är intervallträning i Herkules och idag var det 3-minuters intervaller med 1 1½ minutsvila. Det är mitt hatpass trots att det är löpning jag älskar :)
Körde rätt hårt i den kuperade terrängen och hamnade på ett snitt strax över 4 min/km. Kanske låter sakta men det är jobbiga backar att kapa

Efter intervallerna blev det lätt nedjogg och en del löpskolningsövningar. Därefter ungefär 15 minuters allmän styrka i Herkules lokal.

Nu är jag skönt trött efter ett härligt träningspass. Ser redan fram mot morgondagen när jag ska träna spinning och lite styrka med H. Det var ett par veckor sedan vi träffades så det blir nog en fika efteråt också. Varför inte en bulle till latten? Det har bara blivit en latte den här veckan :)


Dagens träning: löpning, stretch, löpskolning och allmän styrka

Löpning: 3 minuters intervaller med 1 1½ minuts vila (8 repetitioner)
Missade att köra igång första intervallen, såklart mitt spån. Höjdskillnad på 65 meter

1. ca 4 min/km
2. 4.06
3. 4.52 (tuff backe)
4. 4.21
5. 4.16
6. 4.39 (ofrivillig återhämtning)
7. 3.58
8. 3.50

Gott att jag kunde trycka på lite på slutet!

Löpskolning: spänsthopp och stavgång

10 min

Uppvärmning och nedjogg

20 min

Styrka: situps, armhävningar, tåhävningar och dips

15 minvalfrihet


Konstigt det här med löpningen. Idag var jag ute för ett lättare träningspass i spåren kring Rådasjön och Gunnebo.

Det var jobbigare konditionsmässigt idag i ett 4.50 tempo än för en vecka sedan när jag sprang halvmaran i 4.20 tempo. Hur kommer det sig?

Kände av en stel vad efter 6-7 km men i övrigt så var jag rätt pigg i kroppen. Det var ett härligt löparväder och det var bara att passa på att njuta av natur och omgivningar.
Jag känner i kroppen att det finns kapacitet för 38 minuter på 10 km trots att det idag gick 10 min långsammare på sträckan :) Fast det var å andra sidan ingen tävling :)


Efter träningen gick vi ner till biblioteket för att rösta. Skönt att det nu är gjort. Om jag känner mig själv rätt så hade jag nog missat det imorgon bland allt annat som ska göras :)

När samhällsplikten var avklarad kände vi att en kaffe på museet skulle sitta fint. Deras kanelbullar är helt oslagbara. Synd att inte kaffet håller samma höga klass men det är ett mysigt ställe som ligger så nära oss.


Vi hade planerat åka till min frus bror i Stenungsund för att grilla. Eftersom vi sålde bilen tidigare i våras så blir vi tvungen att åka kommunalt. Men när Västtrafik vill ha 500 kr för oss båda tur och retur så ställde vi in.
Finns inte en chans att betala så mycket. Hade grannarna varit hemma kunde vi frågat om vi fick låna deras bil.
Det får bli grill en annan kväll.
Fast det är rätt skönt med en helg där vi inte har några måsten inplanerade.

Valfrihet mina läsare. Det är det jag önskar Sverige och våra medborgare

uppgradering


Igår gjorde jag slag i saken och beställde en Iphone 4.

Kommer dessutom att byta från 3, som jag varit jättenöjd med, till Telia. Vi får hoppas att det blir ett lyckat byte.

 

Tisdagens träning: stretch

Stretch: 20 min
beröm


Tack snälla för allt beröm gällande min tid på Stockholm halvmara.

Hoppas ni inte skriver så enbart för att vara snälla :)
stockholm halvmaraton 2010


Jag kan inte skriva några utförliga rapporter om loppet eftersom jag inte minns. Oftast är jag så fokuserad på nästa kilometer och hur min kropp mår. När sedan loppet är över har allt lämnat mig.

Vissa personer skriver i detalj hur det kändes efter varje kilometer. Något som är fullständigt omöjligt för mig.

I korthet kände jag mig oförskämt pigg i benen den första milen. Hade ett lätt löpsteg och jag sprang mer på framfötterna än hälarna. Kände inte av mina benhinnor överhuvudtaget under hela loppet. En fantastisk känsla!

Innan loppet hade jag talat om att försöka göra 1.40 eftersom min träning inte varit den bästa under hela året på grund av skada och sjukdom. Så när starten gick försökte jag hitta farthållaren för 1.45
Hittade en farthållare men det var visst för 1.30 :) Hängde på där men tyckte efter ett tag att det gick lite för sakta . . . haha
Jag lämnade farthållaren bakom mig och susade iväg.

Allt gick fint fram till ca 15 kilometer. Då började mina vader krampa och jag fick stanna och gå i ungefär 20 sekunder. Sedan kändes det bättre igen och jag kunde hitta fart och rytm ganska snart.

Sista kilometern var jag trött och jag hade svårt att hålla en upprätt löpstil. Sista kilometern kändes vääääldigt lång.

Nytt personligt rekord eftersom det var första gången jag tävlade på distansen :)

Tiden blev 1.30.28 vilket jag får vara hyfsat nöjd med

Så här såg mina mellantider ut


5 km     21.09

10 km   42.17

15 km   1.03.41

20 km   1.25.54

Mål       1.30.28


Som ni ser gick sista 1.1 km väldigt sakta


mitt i veckan


Idag finns det inte mycket att rapportera. Visserligen är mitt liv aldrig särskilt intressant men idag är det torka.

Efter en händelserik och rolig dag på jobbet åkte jag direkt iväg till träningen. Mitt andra spinningpass på Friskis i Mölndal. Kände mig i hyfsad form trots en del gäspningar innan start.
Jag gäspar alltid och är ofta trött trots all träning. Kanske jag har någon vitamin eller mineralbrist. Har aldrig testat mig eftersom jag käkar tillskott dagligen (kommer ihåg pillret allt som oftast)

Beställde även ett autogiro för de kommande 12 månaderna. Känns billigare så :)

Väntar på att min älskling ska komma hem från spanskakursen. Vi har en gemensam kompis som är lärare på Berlitz. Nu är vi ett par stycken som ska få privatlektioner av henne. Hur nice är inte det? Caramba! :)

Maten väntar på henne. Kyckling med sås på Västerbottenost och grönsaker till det. Potatis eller ris? Nix vi försöker vara restriktiva med kolhydraterna. Jag äter bröd men min fru försöker även låta bli det även fast det är svårt.
På helgerna är vi lite mer fria när det åtminstone gäller brödet.


Dagens träning: spinning och stretch

Spinning: 45 min baspass

Stretch: 20 min


saucony guide


Har glömt bort att skriva om mina nya löparskor Saucony Guide.

Det är mitt tredje par löparskor på ungefär lika många månader. Jag köpte 2 par lättare skor (Nike Lunarglide och Nike LunarElite). Jag klarade inte av att springa i lättare skor utan fick ett för hårt nedslag. Därför tror jag att mina problem med benhinnorna kom tillbaka.

Nu försöker jag sälja mina LunarGlide som jag max använt 10 gånger. LunarElite passar mig bättre och med träning ska jag nog kunna springa i dom till slut.

Åter till mina Saucony Guide - jag köpte dom eftersom jag behöver ett par mängdträningsskor. Har inte sprungit i dom ännu. Just nu kör jag på mina gamla Saucony inför halvmaran. Ville inte riskera att dra på mig smärta (nu när jag är smärtfri från benhinnorna) med ett par nya skor.
Kommer inviga de nya skorna efter Stockholm.
Så om ni känner någon som är intresserad av ett par LunarGlide i storlek 42½ så kontakta mig.


Vad tror ni om mina nya löparskor?

Hur många par löparskor har ni?

Själv har jag tre par (eller 4 om jag räknar in Glidesen)

1. Saucony Guide (mängdträning)
2. Nike LunarElite (intervall och tävling)
3. Adidas (snö och terräng)
milano


Äntligen har jag bokat ett hotell i Milano. Den här gången föll valet på Mennini hotell som ligger vid Stazione Centrale.
Från hotellet till Piazza Duomo är det drygt 2 km. Gångavstånd men vi kan också ta metron eller spårvagnen
Naturligtvis kommer jag ta med mig löparskorna till modets huvudstad. Fan vad jag längtar dit!
 

 

 

 

 

Dagens träning: stretch, löpning och styrka

 

Löpning

Uppvärmning: 10 min

 

Intervaller: 8 x 2 min med 1 minuts vila

 

Sträcka: 4.61 km

 

Tid: 24 min

 

Tempo: 3.51 - 4.07 - 3.49 - 4.36 (mycket brant backe) - 4.01 - 3.49 - 3.38 - 3.29

 

Löpskolning: 25 min

 

Stretch: 20 min

 

Styrka: 15 min (dips, situps, plankan och armhävningar)

 

 


helgen som gick


I fredags var det Kulturnatta i Kvarnbyn Mölndal. Perfekt med underhållning som är gratis och alldeles runt hörnet.
Det var väl inte sådär jättespännande men vi tog oss en kort promenad bland sevärdheterna.


Foto: Hans Wretling, Källa: http://www.kulturnatt.molndal.se/


Foto: Hans Wretling, Källa: http://www.kulturnatt.molndal.se/

På lördagen hade vi kräftskiva. Tycker skiva låter som ett jäkla fylleslag men det var så lite slag som det kunde bli.
Det blev några öl tillsammans med kräftor hemmagjorda pajer, hembakade baguetter och spanska tomat/vitlöksbullar, såser, sallad och räkor. Det var hur gott som helst.

Hade barndomskompisen J på besök med sina två underbara döttrar på 2 och 3 år. Har aldrig träffat lydigare barn.
De är ändå busiga med lyssnar hela tiden när vi säger till.
När det gäller godis så vet barnen knappt vad det är. På lördagen fick 3- åringen en klubba och 2-åringen fick mumsa på russin. De var glada och nöjda med det.
När vi var på café fick de först dela på ett äpple och sen smaka på en kaka. De var aldrig något tjat att de inte skulle äta upp äpplet och efter de ätit kakan så var det bra så. Till det fick dom vatten.
Kanske låter hårt men jag tycker det är bra att de avstår från alla mängder med sötsaker. Det kommer sen.
Ju längre de kan avstå desto bättre

Efter de åkt hem var vi båda helt slut. Att det kan vara så jobbigt med 2 barn i lägenheten. Dessutom är de så snälla och lydiga. Jag undrar hur jag helt enkelt ska orka med barn själv.
Kanske är det så enkelt som att jag inte är van. Det blir nog bra till slut

Har inte blivit så mycket träning i helgen. Helt ärligt så har jag inte gjort nåt alls. Ytterst lite stretch och balans.

Måndagen är en vilodag för mig trots utebliven träning. Men imorgon är det dags för intervallträning igen.
Onsdag blir det spinning och sedan lättare löpning på torsdag.
Sen blir det vila inför halvmaran på torsdag. Är redan nervös :)

Bilder från helgen kommer senare


sammanställning v. 34

Det är svårt att hålla igen med löpningen. Är så fruktansvärt sugen att löpträna. Istället får det bli lite löpning och andra träningsformer. Fast det roliga är ju att träna :)

Så här såg min träningsvecka ut v. 34

Cykel
321 min
96.8 km

Stretch
75 min

Balans

10 min balans

Styrka
15 min

Löpning
115 min löpning
23.55 km

Spinning
45 min

Promenad
60 min

skrämmande roligt


På vägen mot träningen i Skatås cyklade jag Vasaallén. Plötsligt ringer telefonen. Ser att det är ett Stockholmsnummer. Känner inte igen numret och tänker att det är försäljning av något slag.

Svarar . . .  "Hej, det är från Adoptionscentrum ..." Blev glad, rädd och ofokuserad. Mest glad såklart. Visste inte om jag skulle stanna eller fortsätta cykla. Blev krångligt med en stor träningsväska över axeln och prata i telefon samtidigt som man cyklar.

Stannar. Ber om ursäkt för allt oljud. Vill verka så fokuserad och klar som möjligt. Vill vara öppen för alla frågor hon ställer. Vill inte säga något som påverkar vår situation. Var öppen intalar jag mig själv hela tiden.

Handläggaren frågar om vilka länder vi tänkt oss. Jag räknar . . . 1, 2, 3 . . . Ni skulle även kunna välja andra länder som jag tycker ni passar in på säger handläggaren. Jättebra tänker jag, ännu fler möjligheter än vad vi tänkt oss från början.

Vi kan få skicka handlingar till ett land redan tidigt nästa år. Fan vad härligt men samtidigt är det lite skrämmande.
Så fort. Hallå! Är jag beredd på detta eller? :)

Ringer min fru och berättar den glada nyheten. Mitt i all eufori har jag glömt handläggarens namn trots att det var 30 sekunder tidigare.


Andra träffen inför Stockholm Maraton avverkades i Skatås igår. Vi sprang längs Getryggen. Det var helt fantiskt.
Hur vackert är det inte vid Delsjön och Skatås i höstsolens sken. Efter 9.7 km var de andra klara. Jag kände att jag behövde lite fler kilometer i kroppen inför halvmaran nästa helg. Körde 2.5 km i relativt högt tempo.

Funderar återigen på hur jäkla långt 4.2 mil är. Roligt och skrämmande

Väl hemma skålade vi i bubbel. Varje framgång i adoptionen ska firas. Det är vi värda!


Tisdagens träning: stretch och löpning

Löpning: (siffror kommer senare)


Stretch: 15 min


RSS 2.0