små, små steg


Nu verkar det som vi blivit tilldelade ett barnhem. Vi kommer troligtvis att åka till Bogóta. När det sker i tiden är fortfarande skrivet i stjärnorna.

Men att vi har fått ett barnhem som vår pojke/flicka kommer ifrån är ytterligare ett litet steg på vägen.
Nu blir det till att läsa det som finns om barnhemmet.

Känns allt mer overkligt :)
träningsvecka 8


Har haft en hyfsad träningsvecka efter sjukdom. I mitten av veckan kände jag mig lite deppad eftersom det känns bra i kroppen men klockan bara tickar på. Snabbheten är som bortblåst men förhoppningsvis har jag blivit mycket mer uthållig efter de långa passen som jag fått till.

Kanske är det så att snabbheten återkommer när jag kör lite av den varan inför de lopp som jag planerat. Snabbhet i kombination med lite vila kanske gör susen.

Bästa passet hade jag igår. 26 km löpning i lugnt tempo med trevliga löparkompisar. Helt underbart!Sammanställning: V 8


Antal träningspass: 11 st

Total tid: 464 min

Antal dagar av träning: 5


Löpning:

Antal löppass: 5

Sträcka: 62.14 km

Total tid: 324 min


Träningsvecka 7


Sjukdom i form av magsjuka/diarré har gjort att träningen blivit lidande. Det har blivit den vanliga stretchingen men så mycket mer har jag inte orkat med.

Igår kunde jag ta veckans andra löppass. Det blev en kort runda längs Stensjön i ett fantastiskt väder. Tänk om alla vinterdagar kunde vara så här härliga. Idag har jag kört lite styrka och balans. Känns skönt att vara igång igen.
Imorgon blir det morgonlöpning. Ska visst bli lite kyligt . . .


Sammanställning: V 7


Antal träningspass: 15 st

Total tid: 238 min


Löpning:

Antal löppass: 2

Sträcka: 17.24 km

Total tid: 81 min
var är valfriheten?


Det känns lite tungt just nu. För ungefär en timma sedan ringde det på dörren. Eftersom jag körde lite styrkeövningar öppnade min fru. Det var från Radiotjänst och de undrade om vi hade TV. Självklart inte! Vem har det?
Radiotjänstsnubben fortsatte med att säga att TV:n syntes hur tydligt som helst genom köksfönstret.
Jag frågar igen - har ni TV? Så då var det bara att erkänna . . .


Det har varit en principsak att inte anmäla TV- innehav. Just nu finns det inget val. Varför finns möjligheten att välja kabelkanaler men inte SVT? Det är nåt som är fel när man först betalar dyrt innehav och sedan är tvungen att inneha en digitalbox. Var finns valfriheten? Jag vill välja vilka kanaler jag ska titta på och sedan betala därefter. 

Betalar ni TV- avgift?


 

 

 


fabriksmage


I måndagseftermiddag hade jag ett fantastiskt bra träningspass. Kände mig lätt i hela kroppen och formen är fortsatt god.

Min älskling började må illa och allmänt sjuk på eftermiddagen i måndags. Hon var i princip helt däckad och på kvällen kräktes hon. På natten vaknade jag av att jag mådde skitdåligt och visst, nu var det dags för mig.

Visserligen har vi båda bara kräkts en gång men magen har helt rasat på mig. Den bullrar och lever om. Har haft magknip till och från samt rapat ägg. Trodde jag skulle vara helt pigg idag men magen är inte helt hundra än.
Kände ingen lust att gå till jobbet idag med en känsla av att magen kan rasa när som helst.

Nu har det varit vila från träning i tisdag och idag. Imorgon hoppas jag kunna vara igång igen. Det blir i så fall ett lugnare löppass. Har faktiskt inte varit sugen att träna eftersom jag varit helt slut i kroppen och knappt orkat röra mig.
 

 

 


kärleksfulla dagar


Det kanske låter som en klyscha men hos oss känns det verkligen som alla dagar är Alla Hjärtans Dag.
Under de drygt fyra år vi varit tillsammans har vi inte bråkat en ända gång. Visst kan vi ha olika åsikter men ingen av oss är långsinta och glömmer fort.

Varför bråka när vi älskar varandra?


Vi är generösa med kärleksförklaringar både i ord och handling. Jag älskar dig sägs åtminstone 2 gånger per dag.
Det är viktigt att visa uppskattning och vad man betyder för varandra.

Idag hade vi bokat bord på Vin o Tapas men fick tyvärr ställa in eftersom det verkar som min älskling fått influensan.
Trist men som jag skrev tidigare är alla våra dagar kärleksfulla och tapas får vänta till en annan dag.

Vad gör ni idag?
att vara osynlig


Har haft en helt underbar helg. Starten på helgen började på gymmet och därefter det obligatoriska På Spåret.

I lördags var vi på 30- års kalas. De stora festernas tid är förbi och det blev istället lättare mat och trevligt sällskap.
Det serverades alkohol till de som önskade. Jag avstod eftersom jag tänkte ta det lugnt med alkohol fram till Sthlm maraton. Inte så att jag helt tänker avstå alkohol men hellre ta en alkohol fri öl om alternativet finns.

På kalaset var det en gravid tjej i 7:e månaden och alla var naturligtvis jättenyfiken på hur allt står till.
Vi väntar också barn men det är inga som frågar oss hur det går. Alla vet om att vi kommer adoptera barn och vi är snart på väg mot Colombia. Det gör ont i hjärtat att ingen är nyfiken på oss.

Varför frågar ingen oss? Brukar inte vänner göra det?


Innan kalaset hann jag med att springa ett långpass i Skatås. Det var ett fantastiskt väder och det är svårt att förklara den enorma lyckokänslan att göra ett löppass i soligt vinterväder. Helt underbart

Söndagen startade med en promenad i ett härligt vinterväder. Senare på dagen kom två kompisar och deras 12 månaders dotter på besök. Vi hann fika och äta middag innan lilla tjejen blev sjuk och de tog sig hemåt.

Tyvärr avslutades helgen med att Inter förlorade Derby d´Italia :(sammanställning v. 6


Det blev en lättare träningsvecka efter min allergi/lindrigare förkylning. Fick till 3 löppass där intervallpasset inte gick som väntat. Tappade helt orken i benen på slutet. Det vände snabbt och på torsdagen hade jag riktigt pigga ben i snöslasket.

Veckan som kommer jag öka intensiteten och mängden något. Ser fram mot en svettig vecka :)


Sammanställning: V 6Antal träningspass: 15 st

Total tid: 407 min


Löpning:

Antal löppass: 6

Sträcka: 40.75 km

Total tid: 222 minfilmtajm


Senast jag och min fru var på bio såg vi Inception. En riktigt bra film och jag tycker Leonardo di Caprio bara blir bättre och bättre som skådespelare.

I onsdags fyllde min fru år och vi gick på bio. Hon ville se Winters Bone och naturligtvis fick hon det.

Jag hade inte hört så mycket om filmen men hade nog förväntat mig mycket mer. Allt var bra gjort men jag saknade den suggestiva stämningen och spänningen som jag tror de hade kunnat göra mer av.
Vill ni läsa mer om filmen och se trailern? Följ länken för Winters Bone

Vilken film såg ni senast?
åter i träning


I tisdags var första löppasset på 6 dagar och tisdagar innebär intervallträning. Passet bestod av lätt löpning och backträning. Det är flacka, branta, korta och långa backar men jag älskar det :)

Det kändes hyfsat men sista långa svagt lutande backen på 300 meter så tog benen bara slut. Konditionen var det inget fel på men hade ingen kraft att skjuta ifrån med.

Efter onsdagens vila så kände jag att det behövdes få lite fart i kroppen. Vädret kanske inte var det bästa för ett fartpass men för min del så kvittar det om det regnar, snöar eller är -14 grader i luften. Det är bara härligt att komma ut på ett träningspass.

Körde 1 x 6 km med 1 minuts vila. Tempot låg på 4.30 skulle jag tro. Därefter körde jag 1 x 3 km med ett tempo på 4.15. Kände mig nöjd med passet och kunde njuta av 3 km nedjogg.

Det är en underbar känsla att knappt känna sig andfådd när man ligger i ett tempo på 4.10 Mitt bekymmer är nog att jag har för svaga benmuskler. Måste jobba ytterligare på att stärka dom samt rygg och bål.

I eftermiddag är det gymmet som gäller och imorgon är det åter dags för ett långpass i Skatås.
Min plan är att göra 20 km. I den ursprungliga planeringen står det 25 km men jag har faktiskt varit sjuk också

ingen rast, ingen ro


Helgen har varit mycket bra. Dels har jag fått lite ensamtid samt att vi haft familjen på fika eftersom min kära fru fyller år imorgon. 

Vi gillar att ha gäster hemma och de brukar aldrig gå utan att känna sig mätta och belåtna. Den här gången bakade vi scones och hade tillbehör som en god smakrik ost, marmelad och philadelphiaost.
Dessutom bakade jag en oerhört god och saftig citronkaka. Den blev faktiskt supergod om jag får säga det själv.

Naturligtvis bjöds det på latte för de som önskade. Fint ska det vara

Februari blir en intensiv månad med fullt upp varje helg. Hur kul som helst men jag ser redan fram mot en helg när vi inte har nåt inplanerat. Jag älskar att träffa folk och vill gärna vara uppbokad på saker men när den lediga helgen kommer så måste man passa på att njuta av tvåsamheten. 


Det är inte kakan som är med på bilden som inlägget handlar om
träningsvecka 5


Det blev inte så mycket träning under vecka 5. Dels hade jag planerat en lugnare träningsvecka men dessutom fick jag känningar i halsen och därför har jag avstått konditionsträning. Har i alla fall gått två långa powerwalks. Det tar faktiskt emot att skriva in det i träningen :)


Har tagit några extra vilodagar för att känna mig helt kry. Så idag är det dags för lite intervallträning. Planen är att ta det lite lugnare men vet att det kommer bli svårt när jag väl är där :)Sammanställning: V 5


Antal träningspass: 14 st

Total tid: 350 min


Löpning:

Antal löppass: 1

Sträcka: 8.02 km

Total tid: 40 minbebis inköp


Fortsatt vila och jag känner att det börjar bli rastlöst. Hade varit underbart att springa i det fantastiska vädret idag.
Det blir stretching och lite balansbräda. Förhoppningsvis kan jag köra på måndag igen med ett kombinationspass spinning/bosu

Idag har vi beställt en barnvagn :) Det kändes väldigt märkligt men också hur kul som helst. Det börjar mer och mer kännas och märkas att vi snart är föräldrar.

Vagnen är en sulky som vi kommer att ta med oss till Colombia. Den är lätt och smidig. Svängbara framhjul var det enda rätta. Priset var inte alls farligt bara 900 kr. 

 

träningsvila


Det är nåt som inte känns helt okej i halsen och munnen. En svag irriterande brännande känsla i gommen strax bakom framtänderna och i halsen. Tror jag har en del brännblåsor också vilket kan påverka.

Igår hade jag planerat ett löppass på 10 - 12 km. Tog det säkra och ställde in passet. Eftersom jag ogillar att vara helt overksam så tog jag en powerwalk på 45 min.

Jag kommer även att ställa in långpasset i Skatås imorgon eftersom jag inte vill riskera att drabbas av förkylning.
Sedan jag fick lunginflammation efter att ha spelat fotboll förkyld för ett par år sedan är jag väldigt försiktig.

Istället för löpträning får det bli balansplatta och lite styrkeövningar. Kanske hittar till gymmet på söndag.
allergi?


Tror jag fått allergi. Det kliar och irriterar i gommen bakom framtänderna och i svalget. Samma känsla brukar jag ha när förkylning är på väg.
Nu är det så att jag känt så här till och från under en längre tid.

Först funderade jag på om det är Kiwi som jag var allergisk mot. Gjorde ett test igår men det gav inget resultat.

Idag efter lunchen, åt chili sin carne, så började bekymren igen. Nu har jag haft den här jobbiga irritationen sedan lunchtid. Nu är tanken att det är antingen chili, tomat, bönor eller paprika som orsaker besvären.

Hoppas allt känns som vanligt imorgon för då ska jag göra om mina egna tester. Alltid är det nåt

RSS 2.0