ingen rast, ingen ro


Helgen har varit mycket bra. Dels har jag fått lite ensamtid samt att vi haft familjen på fika eftersom min kära fru fyller år imorgon. 

Vi gillar att ha gäster hemma och de brukar aldrig gå utan att känna sig mätta och belåtna. Den här gången bakade vi scones och hade tillbehör som en god smakrik ost, marmelad och philadelphiaost.
Dessutom bakade jag en oerhört god och saftig citronkaka. Den blev faktiskt supergod om jag får säga det själv.

Naturligtvis bjöds det på latte för de som önskade. Fint ska det vara

Februari blir en intensiv månad med fullt upp varje helg. Hur kul som helst men jag ser redan fram mot en helg när vi inte har nåt inplanerat. Jag älskar att träffa folk och vill gärna vara uppbokad på saker men när den lediga helgen kommer så måste man passa på att njuta av tvåsamheten. 


Det är inte kakan som är med på bilden som inlägget handlar om




Kommentarer
Postat av: Fifi

Det är kul att ha gäster och anstränga sig lite extra med maten :)



Nä, det kan inte vara så lätt att shoppa till barnet när man inte vet om det är ett eller tre år, det är ju ganska stor storleksskillnad på de åldrarna!

2011-02-08 @ 15:50:02
URL: http://fififantastic.blogspot.com
Postat av: korven

Vad bra att kakan fick vara nogorlunda anonym :)

Du gillar att ha gäster och jag gillar verkligen att gå bort :D >Är liksom kul att hålla middag, man får ju god mat och trevligt sällskap... Men när man går bort slipper man disken och får samma goda sällskap och förhoppningsvis god mat där med! Är nog ingen dålig värdinna men en bättre gäst ;D

2011-02-09 @ 09:28:54
URL: http://enlitenkorv.blogg.se/
Postat av: Fifi

När vi väl har hämtat den kommer jag att köra runt den i lägenheten, var så säker! Och katterna kan nog provåka den inomhus om inte annat :)

2011-02-09 @ 15:32:47
URL: http://fififantastic.blogspot.com
Postat av: AMANDA FALK

så gott!



Sv: Jo om du äter lite och ofta så håller du ämnesomsättningen, tarmarna samt förbränningen igång och du blir inte lika sötsugen och hungrig vilket leder till att du inte småäter och äter stora middagar t.ex. Sen beror det såklart på vad man äter, du kan ju inte säga att man får i sig för många kalorier om man t.ex. äter 5 mål om dagen enligt detta: Frukost - havregrynsgröt, mellanmål - morot, lunch - sallad, mellanmål - äpple, middag - kyckling med grönsaker. Det beror ju såklart på vad man äter! Men om man bara äter 3 mål om dagen så blir man hungrigare vilket resultarer till att man äter mer och blir mer sugen på godsaker som sagt...



Ha en trevlig lillördag-eftermiddag!

2011-02-09 @ 16:28:35
URL: http://amandafalk.se
Postat av: Julia

Tack för tipset! :)



Älskar också att laga mat till gäster - bra mycket roligare än att bara laga mat till sig själv. :

2011-02-10 @ 09:49:12
URL: http://juliaelhag.blogg.se/
Postat av: AMANDA FALK

Sv: Ja Thailand är så himla underbart, längtar alltid dit!



ja det är klart att det är kalorier det handlat om, men allt som är kalorisnålt är inte nyttigt. T.ex. finns det jätte nyttiga saker som fet fisk, avokado och nötter som innehåller rätt mycket kalorier men ändå är livsnödvändigt för kroppen!



Ha en fin torsdagskväll & hoppas du får en toppen start på helgen imorgon!

2011-02-10 @ 19:02:01
URL: http://amandafalk.se
Postat av: Jenna

Lät gott med citronkaka. Har du ett recept att bjuda på tro? :) vi gillar oxå att ha folk hemma och det har verkligen blivit mer med åren. På sistone har vi hittat massa roliga sällskapsspel/bordspel att roa oss med oxå. Efter all socialisering både i slutet på förra och i början på detta år ser jag ändå fram emot ett par lugnare helger efter den här som kommer. Den egna slappartiden är verkligen minst lika viktig för mig!

2011-02-10 @ 22:58:09
URL: http://jennas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0