i långbänk


Det är inget som går lätt när det gäller adoptionen. Varje liten sak är en kamp vilket resulterar i allt fördröjs.

Senaste uppdateringen är som följer. När vi gjorde vår hemutredning så visste vi att Colombia kräver att särskilda delar ska vara med i en hemutredning därför vad vi att vår utredare skulle utgå från detta.

Vi är nu framme då vi ska samla ihop papper som ska översättas och stämplas för att sedan skickas till Colombia.
Enligt vår handläggare på adoptionscentrum saknades vissa delar i hemutredningen för att Colombia ska godkänna den. Hellre att det är mycket text än att det är kort och koncist.

Vi ringde upp vår hemutredare och berättade hur det låg till. Inte ska ni tro att vi fick höra att det var kul att vi var framme i kön och skulle få bli föräldrar snart. Istället var det pust, stön och stånk. Men det här går inte tyckte hon.
Eftersom det är så omfattande delar som ska kompletteras så måste det upp i nämnden igen för ett nytt beslut och det går inte eftersom vi redan är godkända.

Herregud, det behöver inte gå upp i nämnden igen. Det räcker med att det kompletteras till vår hemutredning sa vi.
Men, men ... pust, stön och stånk igen.

Förhoppningsvis har handläggaren på adoptionscentrum och hemutredaren varit i kontakt med varandra under fredagen.

Det är för fan hemutredaren som inte gjort sitt jobb riktigt men det blir ändå vi som drabbas. Vi får se hur lång tid det här ska ta.

Vi ska nog räkna med ytterligare problem och att saker ska dras i långbänk innan vi är hemma med vårt barn.


Kommentarer
Postat av: Jossi

pppuh, alltid ska det vara nått lixsom. så stolta ni kan va när ni sen har ert barn, vilken lång resa och vad ni kämpat för barnet! Ni lär ju få den bästa vinsten vid "resans slut" iallafall :)

2010-11-14 @ 18:12:34
URL: http://josefineaspeteg.webblogg.se/
Postat av: fifi

men fy fan vad störande! Precis som det inte är jobbigt nog att längta sig sönder och samman efter ett barn, få ens privaliv granskat under lupp i en utredning och sedan vänta länge, länge, ska det till råga på allt strula till sig också? Usch! Jag håller tummarna för att de fixar till det, det är ju deras fel!Lägenheten ligger i Kungsladugård. Det är budgivning nu och priset har hittills gått upp med 800 000 kr...

2010-11-16 @ 11:19:56
URL: http://fififantastic.blogspot.com
Postat av: christine

Jag får ont i hjärtat av att läsa om allt ni tvingas gå genom. Men håll ut, snart får ni belöningen. det är så nära nu! :) tycker ni är så starka som tar er genom detta!Även SAS har börjat med 23 kg, och där är det ännu bättre med handbagaget, man får ha 10kg och med air France bara 8. Men jag gillar air France bättre ändå eftersom att jag redan i Kph får prata franska ;)ps, jag inser nu att jag är dålig på att kommentera i din blogga. får bättra mig :)

2010-11-24 @ 14:48:37
URL: http://christineiparis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0